SNEAK PREVIEW

SNEAK PREVIEW

“Tipje van de sluier”

Ik zit in de tram. Zij stapt in en gaat precies achter mij zitten. Waarom achter mij? Doet ze iets verdachts? Ik kijk stiekem naar haar via het raam en luister aandachtig. Ze spreekt Nederlands…
Ik kijk naar mijzelf, blote armen, skinny jeans, make-up. Heeft ze het niet warm? Zij is moslim... ik ben ook gelovig... wat zal ze van mij denken?
 Ik schrik van haar en van mijn eigen reactie. Ben ik beïnvloed door de media?

 Ik wil haar aanspreken. Durf ik haar recht aan te kijken, haar te benaderen? Ik ben zo nieuwsgierig naar het waarom en heb de drang om mijn vooroordelen te onderzoeken. Tijd om het gesprek aan te gaan. Het begon allemaal met "Salaam Aleikum".

In de docu-dansvoorstelling Sneak Preview, ontmoet u net als ik, verschillende niqab dragende vrouwen uit Marokko en Nederland. In mijn choreografie laat ik mij inspireren door interviews en de maatschappelijke denkbeelden. Beeld en dans vertellen de verhalen.

Mouna Laroussi