DANSTHEATER AYA

Danstheater Aya

Met veel plezier werk ik met Danstheater Aya. De combinatie van dans en theater heeft voor nieuwe inzichten gezorgd. Wies Bloemen heeft mij de ruimte gegeven om mijzelf als danser, performer en choreografe te ontwikkelen. De samenwerking met een Artistiek Leidster als Wies Bloemen maakte de bijzondere voorstellingen tot een unieke ervaring wat heeft bijgedragen aan het onderscheidend vermogen van Mouna Dance Productions.

Sluier 2015-2018
3 Marokkaans Nederlandse vrouwen, 1Tunesisch Vlaamse man en 1 Duitse breakdancer.
Sluier is een ontroerende danstheatervoorstelling over leven tussen twee werelden. Met het ene been in de Nederlandse cultuur. Met het andere been in de cultuur van je ouders. Om die spagaat te kunnen maken, moet je lenig zijn. Vooral in je hart. 
Dat ontdekken ook Mouna, Chérif, Laila en Karima. Zij zijn de Arabisch-Nederlandse dansers en zangeres die in Sluier grenzen verkennen. Hun avonturen delen ze met de Duitse breakdancer Conni en de Iraanse componist Kaveh.Samen zoeken ze zon.
Maar voordat het licht wordt, dromen ze. Eén droom? Nee. Duizend-en-een-dromen en duizend-en-een-nachtmerries. Je ziet ze in Sluier

Venus 2010
6 vrouwen, 7 baarmoeders, 1 man, en een dosis vrouwelijke kracht.
Venus een dansvoorstelling met 7 dansers voor jongeren over matriarchaat vs. patriarchaat, Venus vs. Mars. Vrouwelijke schoonheid als kracht en vrouwelijk imago dat voorbij gaat aan de Michelangelo’s en Botticelli’s, Armani’s en Gucci ‘s. Ladies pimp It up themselves.
Choreografie Wies Bloemen i.s.m. de dansers.

IDeals 2010
10 dansers, 10 jongeren, 20 idealen in 20 steden.
Ideals’is een participatie project wat gaat over de idealen van jongeren tegenwoordig Voor elke voorstelling worden 10 lokale jongeren opgeleid. Zij krijgen naast de professionele dansers van AYA een vaste plek in de grote zaalvoorstelling. IDeals mixt Street- en breakdance, [mind]moves en battles met flarden tango, moderne dans, tekst, rap en video projectie.
Choreografie Wies Bloemen i.s.m. de dansers.

Ziel 2009
7 dansers, 7 lichamen, 7 persoonlijke verhalen komen samen op 1 één dansvloer.
In ‘Ziel’, gaan zeven jonge dansers vijf mannen en 2 vrouwen de uitdaging aan. Ze laten je hun ziel en zaligheid zien. Van binnen en buiten. All the way.Als publiek mag je kiezen tussen 7 kleine ruimtes. In elke ruimte geeft een danser zich bloot. Vervolgens komen de zeven dansers en hun publiek bij elkaar. Ziel van danstheater Aya is een ontmaskering van zeven zielen.
Choreografie Wies Bloemen i.s.m. de dansers.

Bronstsluier 2006/2008
5 dansers, 5 nationaliteiten, 5 dansstijlen, 5 geschiedenissen in één theaterstuk.
‘Bronstsluier’gaat over de verschrikkingen en de heerlijkheden van de liefde, over tegenstrijdige gevoelens, over vlinders in je buik en bezweten handen, over verlangen naar iemand en je hier helemaal in onderdompelen. Choreografie Wies Bloemen i.s.m. de dansers.

 

SLUIER_zonder-typo-320x453.jpg
Mouna Laroussi