BIJ FATIMA

 

Mouna Laroussi maakte eerder de voorstelling Schijtziek
(nu te zien in de Nederlandse theaters), waarin ze het vastgelopen debat over de zogenaamde Marokkanen problematiek onder handen neemt. In deze voorstelling ontstond ook het typetje Fatima, dat nu via vlogs op youtube haar mening geeft.

Op het RRReuring Nieuwe Makers Festival 2019 van Podium Mozaiek onderzocht Mouna samen met haar publiek of Fatima ook een talkshow kan dragen. Het doel was een goed format te ontwikkelen waarin Fatima een podium zou bieden aan multiculturele gasten die in hun eigen vakgebied succesvol zijn geworden en een hoop dingen met hun werk hebben bereikt maar nog steeds onzichtbaar zijn voor het grote publiek. Tijd om deze gasten in de spotlight te zetten zodat zij anderen kunnen inspireren! Met als einddoel mensen van verschillende culturele achtergronden met elkaar te verbinden door middel van theater, eten, een dosis humor en actuele gesprekken.

Fatima zat op de bank met acteur en ondernemer Walid Benmbarek, Jazzgitarist Jan Wouter Oostenrijk en drievoudig Wereld kampioen Taekwondo Samira El Idrissi.Mouna Laroussi