SCHIJTZIEK

“EEN SCHIJTZIEKE
DANSTHEATER VOORSTELLING”

’Door angst, argwaan, vreemdelingenhaat en superioriteitsgevoel maak je je wereld steeds kleiner en creëer je uiteindelijk je eigen gevangenis. Waarom zou je dat doen? Waarom zou je jezelf vrijwillig opsluiten in een klein benauwd hokje? Ik heb het zelf bijna 3 jaar noodgedwongen moeten doen en ik kan je vertellen: je wordt er schijtziek van.’

Choreografe Mouna Laroussi is door een darmaandoening jarenlang letterlijk schijtziek geweest. Maar ze weet inmiddels dat je de ziekte niet overwint door de bagger te ontkennen. Dansend, pratend, zingend en af en toe schreeuwend perst ze alle diarree die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht er nu maar eens uit: vooroordelen, frustraties, ergernissen, pijnlijke confrontaties. En als ten slotte het leed geleden is en de strijd gestreden, komt er hopelijk ruimte voor een nieuwe, openhartiger omgang met elkaar.

Concept, Spel & Choreografie: Mouna Laroussi
Regie: Titus Tiel Groenestege
Tekst: Mouna Laroussi
Identiteitstekst: Brian Kemble
Decor: Erik van Raalte
Lichtontwerp: Desiree van Gelderen
Kostuumontwerp: Marina van der Heiden
Geert Video : Abdelhadi Baaddi
Track “Samen Zijn”: Davy Nathan en Hind Laroussi
Producent: Ger Jager
Productie: Charlot van der Meer
PR & Marketing: Joya Mooi
Flyer: Roland Feith

Speciale Dank: Walid Benmbarek, Thea en Mohamed Laroussi, Inge Koks, Natalie Beckers, Stichting Marmoucha, Ger Jager, Hind Laroussi, Davy Nathan, Wies Bloemen, Dieter Filippo, Ed van Buitenen, Imen Laroussi, Yassine Boussaid, Herman Gijsman, Dalinda Benmbarek, lifeandkicking.nl, mijn Schijtzieke team en alle fondsen!

 
Mouna Laroussi